MS Serena

http://www.msserena.nl

Hartelijk welkom op de website van het passagiersschip 'SERENA'.

De Serena vaart al sinds jaar en dag op de mooiste rivieren en kanalen van Europa, van Texel tot aan de Zwarte Zee

We varen voor Nederlandse en Internationale tour-operators, met een grote verscheidenheid aan passagiers.

In de winter 2010/2011 is het schip geheel gerenoveerd, zodat wij u in een moderne doch huiselijke atmosfeer kunnen ontvangen

Ook voor intieme besloten feesten en partijen is het schip zeer geschikt, van een bruiloft tot aan een bedrijfspresentatie. Mocht U hier meer informatie over willen, neem gerust contact met ons op.

Om een idee van het schip te krijgen hebben we onder het tabblad "Foto's" wat impressies van het schip staan.

Met vriendelijke groet,

Directie en Crew

Hilverink koeriers

http://www.hilverinkkoeriers.nl/

Hilverink Taxi is gevestigd in Den Helder Noord-Holland.

Wij verzorgen o.a. dagelijks ritten voor de offshore en zorgverzekeraars. Dit doen wij met voertuigen die van binnen en buiten schoon, betrouwbaar en veilig zijn. Onze gediplomeerde chauffeurs zijn vriendelijk, sociaal vaardig en behulpzaam.

Bij Hilverink Taxi kunt u terecht voor vervoer van 1 persoon tot 200 personen.
Wij beschikken over een zeer uitgebreid wagenpark dat bestaat uit luxe wagens, busjes voor 8 personen, rolstoelbussen en touringcars tot wel 50 personen.

Om een betere indicatie te krijgen van onze diensten kunt u een kijkje nemen op deze website. Heeft u vragen, dan mag u natuurlijk ook altijd contact met ons op nemen.

Wij hopen u binnenkort als klant in de taxi te mogen begroeten.

Facebook Groep

Het stookerskoor heeft ook een facebook groep.

https://www.facebook.com/groups/stookerskoor

Willemsoord Den Helder

Algemeen

De Oude Rijkswerf Willemsoord valt onder de titel "complexbescherming" van de Rijksdienst Monumentenzorg. De monumentale randbebouwing, in de periode 1995-2004 volledig gerestaureerd, en de dokken hebben de status van rijksmonument gekregen. Dat op zich al geeft aan dat hier sprake is van een belangrijke cultuur-historische waarde. Die waarde doet zich op diverse terreinen kennen: architectuur, ruimtelijke inrichting, industriƫle, militaire en maritieme geschiedenis, vaderlandse en sociale geschiedenis.

 Als militair complex heeft de voormalige rijkswerf ook geschiedenis. Ooit telde ons land meer van deze complexen, maar door aanhoudende bezuinigingen ging de ene na de andere werf dicht. In 1993 verhuisde de rijkswerf naar een nieuwe locatie op de Nieuwe Haven. Ongeveer 175 jaar had het hier gegonsd van de activiteiten. De overgang van zeil- naar stoomschepen en van hout naar ijzer is hier prominent zichtbaar geweest. Fregatten zijn hier onder handen genomen, gigantische motoren zijn in revisie geweest, olietanks zijn van binnenuit schoongemaakt. Decennia lang hebben schilders, mastenmakers, houtbewerkers, instrumentmakers en elektromonteurs hier gezwoegd en geploeterd. Dagelijks kon je ze zien, met het broodtrommeltje achterop de fiets, het leger der wervianen. Met grenzeloze stiptheid verzamelden zij zich in de namiddag bij de Westpoort. Bij het eerste fluitsignaal sprintten zij met grote snelheid op hun fietsen weg.

 En toen werd het stil op de Oude Rijkswerf Willemsoord. De lichten gingen niet meer aan. Duisternis daalde neer tussen de hoge muren en dekte de bewogen geschiedenis toe. Maar de stille leegte waarin het complex zich hulde, creĆ«erde tevens de ruimte voor bezinning en overpeinzing. Het besef daagde dat Den Helder in het bezit was van een kostbare schat. Want dat is de Oude Rijkswerf Willemsoord. Nog los van de bijzondere architectonische waarde herbergt dit complex een historie die zijn invloed in vele richtingen heeft doen gelden.

K.N.R.M.

De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, organisatie die kosteloos mensen redt op zee en open water. De professionele vrijwilligers kunnen hun werk niet doen zonder uw steun. Er is voor iedereen een passende manier om te helpen.

www.knrm.nl

Tres Hombres

http://www.svtreshombres.com

Het zeilend vrachtschip Tres Hombres

Ambassadeur voor de nieuwe zeilende handelsvaart.

De 32 meter lange schoenerbrik Tres Hombres is sinds december 2009 in de vaart. Zij onderhoudt een duurzame vrachtdienst tussen: Europa, de Atlantische eilanden, het Caribisch gebied en Amerika. Naast een vrachtcapaciteit van 35 ton, heeft ze accommodatie voor 5 crew & 10 leerlingen / trainees.  

Shanty Nederland.

Zoals vele koren ons voor gingen zijn ook wij aangesloten bij

Shanty Nederland.

Klik op de link het is zeker de moeite waard.

www.shantynederland.nl

Stichting Nautische Monumenten.

Wandel eens door de website van stichting Nautische Monumenten.

www.stichtingnautischemonumenten.nl

Museumhaven Willemsoord.

Maak ook eens een wandeling over de Museumhaven Willemsoord.

www.museumhavenwillemsoord.nl

Redding Museum.

Breng ook eens een bezoek aan het reddingsmuseum.

Lichtschip Texel.

Ook het Lichtschip Texel is zeker een bezoek waard.

www.texel-no10.de